Brownies!!

Hei, hei alle sammen!
Og hjertelig velkommen til denne flunkendes nye bloggen; rettere sagt denne BAKE-bloggen. For de av dere som har vært inne på min "vanlige Bidleblogg" , så har det kanskje slått den ivrige leser at denne unge frøkenen liker det å romstere litt rundt på kjøkkenet?
I så fall er det meget riktig observert.
Og hvorfor skulle ikke jeg gjøre mitt for å inspirere og tjene dere lesere?
Jeg kommer retten og sletten ikke på noen grunn til å la det være!

Tanken er at her kan dere titte innom fra tid til annen og på mirakuløst vis få tilgang på de lekreste kakeoppskrifter, stødig bakeinfo og lette middagstips.
Ikke at jeg er noen guru på noe som helst vis, men siden står nå til deres disposisjon ;)

Vi starter med en vaskeekte høydare som er lett og lagre og lett å dele:
Brownies!!


Brownies - langpanne




Ingredienser

- 6 egg
- 5 dl sukker
- 300 gr smør
- 2 dl hvetemel
- 3 ss kakaopulver
- 4 ts vaniljesukker
- 200 gr sjokolade

Fremgangsmåte

- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Smelt smøret
- Rør smøret forsiktig inn i eggedosisen
- Vend inn hvetemel, kakaopulver og vaniljesukker
- Hakk sjokoladen opp i store biter. Ha den deretter i røren.
- Ha røren i en langpanne med bakepapir i bunnen. Du kan også smøre pannen med smør og strø mel over.
- Stek midt i ovnen på ca 180 grader i 20-25 min


NB!
1) Hvordan vet man at eggedosien er ferdig?
Prøv å skrive tre bokstaver i røra med strålen av eggedosis som renner fra sleiv eller rørepinne. Om bokstavene ikke umiddelbart synker tilbake i røren er eggedosisen stiv nok :)

2) Bruk slikkepott e.l og ikke miksmaster når man rører inn tørrvarene.
Om man behandler røren for hardt rører man luftboblene i eggedosisen ut.


3) Bruk sjokolade etter egen smak.
Kaken funker like bra med mørk som lys sjokolade.


FIKSE TIPS

1) Kaken er best om den får ligge i fryseren litt, da blir den skikkelig seig og god. Kan spises umiddelbart etter at den er tatt opp av nevnte fryser.
Husk bare på å dele kaken opp i stykker før du fryser den

2) Om en ønsker en seigere kake i nybakt tilstand; prøv å ikke steke den fullt så lenge.

3) Server gjerne med is, revet kokos, friske bær, peanøtter eller lignende.
Perfekt når den blir akkompagnert av en god kaffe eller gode venner.


VEL BEKOMME

Ingen kommentarer: