Mandelkake med eggekrem

Ja dere! Undertegnede har nu vært i familieselskap, og hvilken anledning passer bedre til å samle gode kakeoppskrifter?
Riktig; INGEN!
Nå har man fått smakt og vurdert og skrevet og samlet det en kunne, og den første lekkerbiskenen som når dere lesere er *trommevirvel*:
Min tantes fabelaktige mandelkake! Oppskriften blir nu tilført bloggen til Eders velbehag og nytelse.
En kake som er drøy i bruk, søt og ikke minst meget god!



Ingredienser


300 gr melis
6 eggehviter
300 mandler

6 eggeplommer
125 gr sukker
1 dl melk/fløte
1 ts vaniljesukker
125 gr margarin


Fremgangsmåte

Mandelbunn:

- Melis og eggehvitter røres sammen
- 300 gr mandler rives og røres i.

Stekes i kakeform på 200 grader i ca 40 min


Eggekrem:
Eggeplommer, sukker, melk/fløte og vaniljesukker kokes på svak varme til blandingen tykner.
Smeltet margarin røres inn når det er avkjølt.


Og 1-2-3 VIPS har man en lekker mandelkake med deilig eggekremtopping.




FIKSE TIPS


1) Kaken kan være litt mektig eller litt "tung".
Derfor kan den gjerne akkompagneres med frisk frukt, f.eks jordbær, kiwi eller lignende.

2) Kan også dekoreres med sjokolade e.l, men vær obs på at kaken er søt nok i seg selv og at litt sjokolade holder lenge.


ENJOY!

2 kommentarer:

Maria Therese sa...

Den høres kjempegod ut:) Men hvor stor form bruker du?

KarmaCowgirl sa...

Det lurte jeg også på! Min mandelbunn ble brent etter bare 30 min! :(