Pannacotta

En fabelaktig søtsak og min absolutte favoritt når det kommer til desserter!


Ingredienser

1 liter fløte
400 gr sukker
2 vaniljestenger
4 gelatinplater


Fremgangsmåte

- Varm fløte sammen med sukker og vaniljestang.
- Rør helt til sukkeret er oppløst.
NB: Blandingen skal ikke koke.
- Vaniljestengene taes ut av røren.
- La gelatinplatene ligge litt i kaldt vann, klem deretter vannet av dem og løs dem opp i fløten.
- Fordel blandingen i små former og la det hele stå kaldt.

Ved servering så kan du gjerne pynte med frisk frukt, kokos, bær eller lignende: Her er det kun fantasien som stopper deg. Hva med bær- eller karamellsaus?




FIKSE TIPS

1) Før avkjøling, ha pannacottaen i noen stilige beholdere, f.eks rødvinsglass med stett eller noen fine dessertskåler.
En kjempelett løsning som hever desserten flere hakk. Serveres det hele med frukt eller lignende er det en sikker vinner!

2)
Ha pannacottaen i lave glass eller små beger. Hvelv den deretter ut på en tallerken
(Gutter; å hvelve vil i dette tilfellet si å snu hele stasen på hodet slik at den slipper begeret og likevel beholder formen når den serveres på tallerkenen )
Har begrene en spesiell eller artig form blir det hele enda mer stas og enda mer imponerende; bare sørg for at pannacottaen kan stå stødig på tallerkenen.

Om det er vanskelig å fjerne begeret, prøv å sette de i en kum med varmt vann en liten stund før du forsøker igjen.
Ha på varme bær, frisk frukt eller saus og topp det hele gjerne med sitronmelisse.


Frukt, bær og annet som passer godt til denne kulinariske opplevelsen:


- Bringebær
- Bjørnebær
- Blåbær
- Jordbær
- Rips
- Druer
- Grapefrukt
- Mango
- Fersken
- Pasjonsfrukt
- Epler
- Kiwi
- Annanas
- Appelsin eller annen sitrusfrukt
- Karamellsaus
- Sjokoladesaus
- Revet kokos eller kokosbiter
- Revet sjokolade
- Hakkede nøtter
- Gelè

FIKSE TIPS FOR VIDEREKOMMENDE



Varm grapefrukt:

Ingredienser:

2 rosa grapefrukt
1 ss honning
1/2 lime
1 ss strimlet frisk mynte
1 ts smør, kan sløyfes

Fremgangsmåte

- Fjern skallet på grapefrukten og skjær ut hinnefrie båter.
- Pass på å bruke en skarp kniv.
- Smelt smøret i en liten panne og tilsett honningen.
- Ha i grapfrukt og limesaft.
- Fres/kok det hele raskt til det er gjennomvarmt og dryss over strimlet mynte.
- Fordel den varme grapefrukten over pannacottaen og server.


Stekte eplebåter

Ingredienser:

2 epler
1-2 ss smør eller margarin
2 ss råsukker/sukker

Fremgangsmåte:

- Skrell, ta ut kjernen og del eplene i båter.
- Stek i smør/margarin og sukker til de blir nesten myke.
- Fordel dem på asjetter og sett pannacotta-glasene ved siden av.
- Server øyeblikkelig mens eplebåtene fremdeles er lunkne.


Nice?
Nice!

2 kommentarer:

Erlend Torp sa...

For en jublende herlig side!

Torstein sa...

Får jo vann i munnen av å oppholde seg her inne. Har jo lyst på det meste, men ser min begrensning..