Kylling- og pastasalat.


En frisk, kjekk og grei liten sak som passer like bra til middag som til lunsj; like bra i matboksen som på tallerkenen.
Mengden vil variere etter smak og selvfølgelig etter hvor mange porsjoner man trenger. Ingrediensene kan selvfølgelig også varieres etter behov og ønske.
Slå deg løs!
For 3-4 porsjoner:


Ingredienser


1/2 Isberger salat
1/2 Nettmelon, honningmelon eller annen sukkermelon
1-3 Mango
Pastarør/ Pastaskruer - etter behag
1 Grillet kylling
1-2 bokser annanas
1 Agurk
3-4 tomater
1 rødløk

Evt også
1/2 boks mais
1 paprika
Druer uten steiner
Hermetiserte mandariner
Fetaost
Oliven
Soltørkede tomater
Chashewnøtter







Fremgangsmåte
- Kok pastarør/pastaskruer. Hell av vannet. Ha deretter litt olje eller smør i, før den settes kaldt.
- Plukk kjøttet av kyllingen og del den opp i passe store biter. Krydre den gjerne litt med grillkrydder e.l. La kjøttet ligge for seg mens du klargjør frukt og grønnsaker.
- Del melonen i 2. Fjern steinene. Del den så opp i terninger.
- Skrell og del opp mangoen.
- Når du skal ha i annanas (evt også mais), vær nøye med å helle av kraften slik at salaten ikke blir for vassen.
- Del opp og ha i resten av grønnsakene og frukten.
Pass på at bitene ikke blir for små.
- Ha i pastaen og kyllingen.
- Krydre med salt og pepper og ha litt olivenolje over salaten.


Fikse tips:
- Om du vet salaten rekker til mer enn ett måltid, eller du vil bruke den som niste;
IKKE ha i kyllingen før nødvendig. Om kjøttet blir liggende sammen med den saftige frukten o.l. blir kyllingen lett vassen.
Oppbevar kjøttet for seg, kaldt og tildekket og ha den i når du tilbereder salaten på nytt.
- Om en ikke liker kylling eller rett og slett foretrekker annet kjøtt så er skinke en god erstatning.
- Bytt gjerne ut, tilføy og eksperimenter med ingredienser.


Salaten er ekstra god i slottsparken, på et svaberg, på båttur eller andre steder i naturen, og meget god med en frisk og litt syrlig læskedrik inntil.
Superb i godt lag og på en god dag!

Lunt?