Chili Chicken

Savner du en saftig og smakfull kylling?
Vel, dine sørgedager er nu over.


Følg med; viktig info følger:

Du trenger

Kyllingbryst
1 sitron eller sitronkonsentrat
Ca 5 dl vann
Krydder etter egen smak


Krydre kyllingen med det krydderet du foretrekker og bruk hendene til å gni krydderet inn i kjøttet.
Gode kryddertips kan være
- Paprikakrydder
- Natvig's grillkrydder
- Piffikrydder
- Cayennepepper (brukes forsiktig)
- Chilikrydder
- Rosmarin

Legg kyllingbrystene på rist midt i ovnen og sett en langpanne rett under.
Ha vann i langpannen, pass på at vannet dekker bunnen.
Klem saften fra en sitron over kyllingen eller ha den i vannet i langpannen.
Kyllingen blir like saftig uten sitron, men den setter en ekstra spiss på smaken.


Stek kyllingen på over/undervarme på ca 200 grader.
Ca 20 min på hver side.



Tilbehør

Her er det bare å velge og vrake blant de beste ingredienser.
Noen tips for å komme igang?

- Cherrytomater: billig og bra
- Frisk salat: grønt og fint
- Sprø paprika
- Hermetisert eller fersk mais
- Avacado: ekstra fint med litt salt og pepper
- Agurk: vil du være ekstra fancy kan du jo f.eks forme agurken i en freeeesh form før du deler den opp i skiver.
- Rødløk i skiver
- Aubergine: stekt og krydret
- Bakt potet med hvitløksdressing eller rømme og salsa
- Ris: kan kokes eller stekes i tillegg. Om du ønsker en mer klebrig ris, del en løk i små terninger og ha den oppi risen når den koker.
- Sykt god saus å ha på herligheten? Toros Kinesisk Sweet Chilisaus.








Hva med å gjøre hele herligheten om til en lekker kyllingburger?
Og igjen, her er det bare fantasien som stopper deg:

- Kjøp noen grove burgerbrød, smør de inn med pesto, tomatpesto, filadelfiaost, krydderost eller lignende.
- Legg på noen osteskiver på kyllingen de siste minuttene av steketiden. Her kan man tilføre mye smak ved å velge riktig ost. Hva med gräddost, ridderost eller noe annet smakfullt?
- Hiv på det du ønsker av grønt og topp det hele med noen skiver bacon.


Passer fint i godt lag eller alene.
Enjoy ;)